Főooldal
Felső tagozatos beszámoló 2021/22

Felső tagozatos beszámoló 2021/22

ÉV VÉGI BESZÁMOLÓ

 

 

  1. HELYZETELEMZÉS

 

Az általános iskola felső tagozata mindhárom osztállyal egy eredményes tanéven van túl. Tavaly még  az első kéttannyelvű felső tagozatos osztályt taníthattuk az iskolában, ebben a tanévben érkezett hozzájuk az 5.a és 5.b osztály.

 

A negyedik évvégi angol nyelvű mérés eredményeként a két ötödik osztályból létrejön egy tagozatos csoport, akik mindent magyarul tanulnak, szemben a kéttannyelvű csoportokkal.

 

 Minden kollégám kiemelte az egyéni bezsámolójában, hogy nagyon szeretett ezekkel az osztállyokkal dolgozni. Fegyelmezettek, terhelhetőek.

 

 

17 fő alkotja munkaközösséget

 

  1. PEDAGÓGIAI, SZAKMAI TEVÉKENYSÉG

 

Tanulmányi eredmények elemzése, értékelése

 

Elégedettek lehetünk, nem történt nagy romlás az alsóból felsőbe való átmenetnél  az ötödikeseknél, és a hatodik sem rontotta le az eddigi eredményeket a Zsófi osztályánál.

 

Versenyek, versenyeredmények

Axmann Anna és Máthé Zsófia Hello UK országos angol nyelvű verseny 2. helyezés

Felkészítő tanár : Bordán Zsuzsa

Máthé Zsófia a Bendegúz Tudásbajnokság levelezőversenyen természettudományból megyei 2. helyezést, matematikából 10. helyezést ért el Felkészítő tanárok : Bordán Zsuzsa és Jászai Mária

Máthé Zsófia két díjat kapott a Kis Zseni Aritmetikai Iskola országos versenyén: 1.díj abakusz kategóriában és 2. díj mentális számolás kategóriában.

Segítő: Jászai Mária

Egy 4 fős csapattal megmérettettünk egy megyei matematika versenyen, ahol a csapat 5. helyezést ért el. Tagjai : Tóth Szabolcs 5.b. Nyíri Ágnes 6.a, Jakab Sándor 7.A, Marozsán-Bana Máté 8.A Felkészítő : Jászai Mária

A munkaközösség-vezetői óralátogatások tapasztalatai

A tanév során a rengeteg helyettesítés miatt csak 4 kollégához jutottam el félévenként.

Színvonalas, a gyerekek életkorának megfelelő, szemléletes tanítási órákat láttam.

 

 

Differenciált képességfejlesztés és tehetséggondozás

Tehetséggondozás 4 tantárgyból (angol, matematika,ének, rajz) zajlott az osztályokban. A matematikát Fruzsi, a hallgató tartotta.

 

Tanórán kívüli tevékenységek

Mindhárom osztályfőnök igyekezett havonta minél több programot szervezni az osztályának : farsang, LEP keretén belül színház, lelkigyakorlatok, osztálymisék, Szent József nap, tehetségnap, Nyár esti zsongás c. bemutatkozó est, osztálykirándulás stb.

 

Az 5.a osztály bekapcsolódott a Világ Legnagyobb Tanórája c. programsorozatba, ami évek óta kiemelten a fenntarthatósággal, környezettudatossággal foglalkozik. Ebben az évben a felsősöknek társasjáték készítés volt a feladat. A régi,  Gazdálkodj okosan nevű játék mintájára elkészítettek a GAZDÁLKODJ ÖKOSAN nevű társasjátékot, és napköziben szívesen használják is időtöltésre.

 

 

 

 

Jászai Mária

mk. vez.